Ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Contact us

Fourka Halkidiki 63077, GR

Χαλκιδική

Halkidiki

Υπάρχουν πολλά λόγια που υπογραμμίζουν την ομορφιά της Χαλκιδικής.

Αυτό που μπορείτε να ακούσετε είναι: «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει». Είναι πιθανό να ακούσετε το ρητό στη βόρεια Ελλάδα και να συμφωνήσετε με αυτό όταν περπατήσετε σε αυτήν την περιοχή.

Πολλά χαρακτηριστικά καθιστούν την περιοχή μία από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και μπορείτε να εκτιμήσετε τα περισσότερα.

Τρεις χερσόνησοι – τρεις εμπειρίες

Αν ρίξετε μια ματιά στο χάρτη της Χαλκιδικής, θα παρατηρήσετε τρεις χερσονήσους. Όλοι διεισδύουν στη θάλασσα και διαθέτουν εξαιρετική ομορφιά. Θα τα γνωρίσετε με ονόματα Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άθως (από δυτικά προς ανατολικά).

Η Κασσάνδρα είναι ο προορισμός των διακοπών σας αν απολαμβάνετε πάρτι σε ένα όμορφο περιβάλλον. Μπορείτε να βρείτε πολλές όμορφες παραλίες στην ακτή της Κασσάνδρας. Μερικές από αυτές έχουν περιορισμένη πρόσβαση από την ενδοχώρα.

Σε αντίθεση με την Κασσάνδρα, της οποίας πολλά θέρετρα βρίσκονται στην ακτογραμμή, η Σιθωνία διαθέτει άθικτη φύση. Από κοντά ή μακριά, η παρθένα φυσική ομορφιά του θα σας καταπλήξει.

Τέλος, ως μοναστική δημοκρατία, ο Άθως είναι απαγορευτική για τις γυναίκες. Ωστόσο, δεν ισχύει για κρουαζιέρες γύρω από το Άγιον Όρος. Έτσι, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας γύρω από τον Άθω. Σαν ατελείωτη φυσική ομορφιά που υπάρχει στη συμβίωση με υπέροχα παραδείγματα χειροτεχνίας του ανθρώπου

Μια λεπτομερή ματιά

Μόλις το κάνετε, θα εμφανιστεί ένας μικρόκοσμος θαυμάτων από το κουτί που ονομάζεται Χαλκιδική μπροστά σας. Και θα αποτελείται από:

  • Τυρκουάζ θαλασσινό νερό που συναντά τη χρυσή άμμο των παραλιών και την καταπράσινη ακτογραμμή.
  • Πυκνά πευκοδάση με κυψέλες, που παράγουν μέλι πρώτης κατηγορίας.
  • Πολλοί κολπίσκοι από όρμους με αγαπημένες ταβέρνες που σερβίρουν ψάρια και νόστιμα θαλασσινά.
  • Αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Όλυνθος, ο Ναός του Άμμωνα Δία και τα Αρχαία Στάγειρα.
  • Και παραδοσιακά χωριά και φυσικά θαύματα, όπως το Σπήλαιο Πετράλωνα.
  • Απολαύστε μαγευτικές κρουαζιέρες με Ιστιοπλοικό σκάφος στη Χαλκιδική